• drukkerij van der louw

Duurzaam verpakken?
Natuurlijk vouwkarton!

 

Algemeen

Goede verpakkingen dragen bij aan duurzaamheid. Zij voorkomen verspilling van producten en voedsel door bederf of beschadiging. Karton is een veelzijdig verpakkingsmateriaal. De flexibiliteit in toepassing en ontwerp maken maatwerk en herkenbaarheid van het product mogelijk. Karton biedt goede bescherming, hygiëne en houdbaarheid van producten (food en non-food). Karton heeft daarbij een beperkt volume en gewicht. Dat betekent een efficiënte logistiek. Ook biedt karton uitstekende mogelijkheden voor weergave van marketing- en productinformatie.
Karton heeft een unieke eigenschap: het is een natuurproduct met duurzame eigenschappen. Karton wordt hoofdzakelijk gemaakt van oudpapier. De primaire bron van karton is hout. Karton is na gebruik grondstof voor nieuw papier en karton. 
alt
  • Bos = CO2-reductie Hout is de primaire bron van karton. Bomen nemen CO2 op. Zij neutraliseren de CO2-uitstoot van de productie van papier en karton grotendeels.
  • Hout = hernieuwbare bron Iedere geoogste boom wordt vervangen door een nieuwe boom. Jonge bomen nemen meer CO2 op dan oude bomen. Het bosoppervlakte in Europa groeit. De productiebossen van de hout- en papier- en kartonindustrie dragen daar aan bij. Het bosoppervlak in Europa is sinds de jaren 50 met 30% toegenomen.
  • Kartonproductie = energiereductie en bio-energie Geen industrie gaat zo zorgvuldig om met grondstoffen als de papier- en kartonindustrie. Door gebruik van bio-energie uit hout(resten) kan de industrie vrijwel volledig in haar eigen energiebehoefte voorzien.
  • Gebruikt karton = grondstof voor nieuw papier 95% van het gebruikte karton wordt gerecycled. 80% van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oudpapier.
De praktische, efficiënte, effectieve, mooie en duurzame eigenschappen gelden op verschillende wijze voor alle soorten karton.
 

Verpakkingenbedrukken.nl

Wij produceren zo duurzaam mogelijk. Zo gebruiken wij plantaardige inkten, drukken vrijwel alcohol vrij en komt bijvoorbeeld het merendeel van ons personeel op de fiets naar het werk. Daarnaast gebruiken wij groene stroom. Al het papier en kartonafval wordt door een recycling bedrijf opgehaald om weer nieuw papier of karton van te maken. Onze verlichting is energiezuinig en het waterverbruik hebben wij sterk gereduceerd.
 
Kijk voor meer info op de website www.papierenkarton.nl